Loopbaancoach - Retie/Dessel

Vanuit mijn praktijk als therapeutisch coach is de richting naar loopbaancoach op mijn pad gekomen.  Logisch want je job is vaak het hoofdgebied wat betreft je levensinvulling.

Wanneer iemand je vraagt naar je bezigheden, dan komt steevast je beroep naar voor en daarna pas je gezin, je hobby, je interesses,...

Maar wat als je in je werk jezelf verloren bent?

Je loopt vast in je job.

Je krijgt meer en meer vraagtekens in je hoofd.

Je voelt dat de jas van je werk niet langer past maar bent de voeling met je capaciteiten kwijt waardoor je niet ziet welke stap/richting jou vooruit kan helpen.

Herkenbaar want daar zat ik ook: vast in een job waarin ik mijn best deed, goede resultaten behaalde maar mezelf niet langer herkende en activiteiten uitvoerde die niet langer bij mij pasten.

Ik was gaandeweg mijn job ontgroeid.

Wat was mijn inzicht hierin?

Dat ik moest uitzoeken waar mijn talenten verstopt zaten en waar mijn hart lag.

Ik ben ervan overtuigd dat je pas (professioneel) productief kan zijn zodra je weet wie je bent, wat je kan, wat je wil en wat je doelen zijn.  Wie op zijn plaats zit verzet bergen, wie die match niet voelt krijgt rotsblokken op zijn pad.

Stukje voor stukje kreeg mijn puzzel vorm en werd het prentje zichtbaar.

Door mezelf te herontdekken gingen de lampen aan waardoor ik de weg beter kon zien.

Resultaat: mijn eigen praktijk voor (loopbaan)coaching en bewustwording.

Coaching draait niet om adviseren.  Coaching draait om jou te laten ontdekken wat voor jou klopt, welke goeie eigenschappen je over het hoofd ziet waardoor je ze niet bewust en nuttig kan inzetten of aan welke werkpuntjes je voorbij gaat waardoor ze je blijven belemmeren.

Welke struikelblokken je anders kan benaderen zodat ze een springplank worden naar nieuwe opportuniteiten.  Misschien zie je het deurtje niet om uit de cirkel te stappen.

Coaching is een proces van het uitje afpellen en uitzoeken wat er vanbinnen zit want eens dat stukje eruit mag, kan het groeien.

We halen samen de beste JIJ naar boven!

Ben je klaar om dit bewustzijnsproces in te stappen?  Aarzel niet en maak meteen een afspraak voor jouw traject in loopbaancoaching!